Moottoriurheilua ja vedonlyöntiä

Moottoriurheilu on aina ollut lähellä suomalaisten sydäntä siinä missä vedonlyöntikin. Jo vuosikymmenien ajan suomalaiset ovat myös pärjänneet kaikenlaisessa moottoriurheilussa, oli sitten kyse kaksipyöräisistä tai nelipyöräisistä.

Kaikkihan meistä ovat esimerkiksi kuulleet, jos eivät vielä ole sattuneet elämään tuohon aikaan, Jarno Saarisesta ja miehen urotöistä moottoripyöräilyn saralla. Sekä tietysti hänen traagisesta kuolemastaan. Saarinen voitti ensimmäisenä suomalaisena ratamoottoripyöräilyn maailmanmestaruuden vuonna 1972 ja menehtyi heti seuraavana vuonna Monzan radalla italiassa. Legenda jäi kuitenkin elämään ja esimerkiksi italialainen entinen Formula 1 -kuljettaja Jarno Trulli onkin nimetty radalla kuolleen Saarisen mukaan.

Formuloista puheen ollen, onhan meillä maailmanmestareita sielläkin. Keijo “Keke” Rosberg vei  Formula 1 -mestaruuden nimiinsä jo kultaisella 80-luvulla, tarkkaan ottaen vuonna 1982 ja hänen poikansa Nico, joka on tosin enemmän saksalainen kuin suomalainen, vei mestaruuden 2016. Rosbergien väliin mahtuvat tietysti Mika Häkkinen, joka voitti maailmanmestaruuden kahdesti vuosina 1998 ja 1999 sekä edelleen ratoja kurvaileva Kimi Räikkönen, jonka nimi komeili maailmanmestaruustaiston kärkipallilla vuonna 2007, kun ajeli Ferrarillaan muita nopeammin.

Rallipuolella maailmanmestaruuksia onkin tullut Suomeen jo sitten ihan eri volyymilla. Mainittakoon vaikkapa nykyään Toyotan tallipäällikkönä toimiva Tommi Mäkinen, joka otti neljä maailmanmestaruutta putkeen vuosina 1996-1999. Ralli on muuten kovempien jätkien hommaa kuin formulat. Vaikka formuloissakin mennään kovaa, ja usein jopa kovempaa kuin ralleissa, niin onhan se nyt ihan eri tason hommaa ajaa pitkälti toista sataa kilometriä tunnissa jossakin kapeissa soraränneissä keskellä keskisuomalaista metsää, kuin kiihdytellä viimeisen päälle hyvin pidetyllä asfalttiradalla turvarenkaiden suojelemana. Vaikka, eihän siinä, on se formulalla ajaminenkin aika hurjan oloista, mutta silti ralliäijät on kovempia jätkiä!

Vedonlyönti on kulkenut aina mukana myös moottoriurheilussa ja tälläkin hetkellä varsinkin Formula 1 on erittäin suosittu vedonlyöntikohde. Kymmenet, jopa sadat vedonlyöntitoimistot, kuten varsin hyvin tunnettu Betsson, tarjoavat yhteensä tuhansia erilaisia vedonlyöntimahdollisuuksia muun muassa formulaan, ratamoottoripyöräilyyn ja myös ralliin. Jostain syystä ralli, tuo kovien jätkien moottoriurheilu, ei ole ihan yhtä lailla vedonlyöntitoimistojen suosiossa kuin formulat, mutta kyllä sitäkin voi kuitenkin veikata, kun tarkkaan etsii.

Betsson muuten tarjoaa valtavan määrän noita formulakohteita, nyt kun tuli asiaan tutustuttua tarkemmin. Vetoa ei tarvitse lyödä pelkästään voittajasta, vaan kaikenlaisia aiheeseen liittyviä erikoiskohteita tuntuu löytyvän paljon.

Voit lyödä vetoa esimerkiksi seuraavan formula gp-kilpailun ensimmäisenä keskeyttävästä kuljettajasta tai ensimmäisenä keskeyttävästä tallista. Ja tietysti niistä voittajista ja kauden voittajista ja aika-ajoista ja monista muista asioista, joten jos asiantuntemusta formuloiden suhteen löytyy, niin kannattaa ehdottomasti kokeilla onneaan ja asiantuntemustaan vaikkapa tuolla Betsson-sivuston formulavedoissa. Samalla saa siihen omaan sunnuntaiiltapäivän jännitysnäytelmään vielä pikkuisen enemmän lisäjännitystä, kun pitää pohtia, että kuka se olikaan, joka ensimmäisen korauttaa kohti rengasvalleja!

Moottoriurheilu on usein mielletty myös hieman elitistiseksi lajiksi, sillä liput tapahtumiin, varsinkin formuloihin, maksavat usein verrattain paljon ja eihän ne kilpavekottimetkaan tietysti mitään ilmaisia ole, vaan rakentaminen ja huolto ja huoltohenkilökunnan palkkaaminen ja muut vievät suuren määrän rahaa. Tästä syystä tietysti ne liputkin sitten maksavat, koska rahaa menee kaikenlaisiin järjestelyihin melko paljon.

Formula on parasta paikan päällä, mutta jos nyt ei vielä lödykään sen vertaa ylimääräistä, että matkustaisi paikan päälle, niin toiseksi parasta se vähintään on kotisohvalla maaten ja erilaisten vedonlyöntien kanssa jännittäen, että miten siellä mutkissa käy ja kenelle. Jo pikkurahalla voi saada itselleen verrattain paljon enemmän jännitettävää ja sekös on mukavaa se.

22 Nov 2017